Taikinatiinu löytyi kaatopaikalta, kun kippasin sinne remonttiroinaa.

 

Tänä iltana oli viimeinkin "oikea" sää. Vaikka vielä päivällä oli aurinkoista ja lämmintä, illempana jo tuuli ja satoikin vähän. Tuli oikea vuodenaikaolotila, kun kävin lenkillä viileässä illassa. Sytytin ensimmäisen kerran kynttilän lyhtyyn, jotta on mukavampi tulla takaisin kotiin. Tätä ei voi tehdä kesällä. (Ihmettelen aina niitä lehtikuvia, joissa poltetaan kynttilöitä kesällä ja vielä ulkona ja älyttömimmissä viritelmissä rannalla ilman lyhdyn suojaa. Milloinka on semmosta Suomen suvessa?)

Syksy on ollut niin lämmin, että ei ole oikein osannut rauhoittua työntekoon. Tuntuu, että pitäisi koko ajan olla reippaana marjassa ja sienessä, vaikka mieli olisi jo mieluummin sisätiloissa sohvannurkassa. Eräänäkin syyskuun alun hellepäivänä istuin viltti harteilla sisällä neulomassa, ja vakuutin itselleni, että saa näin tehdä, jos kerran siltä tuntuu.

Luulen, että muuttolinnuilla ja talviunta nukkuvilla eläimillä on sama olo silloin, kun talvi viivyttelee. Nokka nuuhkii levottomana etelää, ja tassuissa on veto kohti talvikoloa.

 

P.S. Kävin ostamassa maalipurkin olohuoneen (yhtä) seinää varten, mutta unohdin ostaa telan...