1326914751_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä maksoivat yhteensä 6,10 e.

Kävinpä taas kirpparilla ja löysin tarpeellisia(!) tavaroita mökille. Myyjä kommentoi ostoksiani, katsoi varmaan vähän kummissaan, mutta vakuutin, että niille on jo tehtävät valmiina. Löysin siis myös pari lasipulloa köynnösten tukikehikkoon, johon sain idean mistäs muualta kuin Kotipuutarha-lehdestä, joita luen siis joka ilta ja vähän aamullaki...

1326914911_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällaisen haluan mökille. Pitää muistaa ottaa kuva sitten todellisuudesta.

Aion kasvattaa vaaleanpunaista ruusupapua - tilattu jo Isoäidin kasveilta - ja sehän tarvitsee tuen. Tuossa jutussa on kuva hienosta betonirautaverkosta tehdystä tuesta, joka on koristeltu pienillä lasipulloilla, jotta raudanpäät eivät törötä väkivaltaisen näköisinä. Heti löytyi pari pulloa, toinen 0,50 e, toinen euron, ja nyt on vasta tammikuu, joten eiköhän mulla ole tukiainekset kasassa kesäkuuhun mennessä. Kuvittelisin, että ruusupapu saa kasvaa saunamökin jatkeena näköesteeksi tielle, jossa on aika paljon liikennettä. Saa nähdä, miten toimii - ja kasvaako. Ruusupapu voi kasvaa jopa neljä metriä kesässä, samoin kuin japaninhumala, jota olen myös miettinyt laittavani, jos löydän siemeniä. Molemmat ovat kesäkukkia, eli niiden kasvupaikkaa ei tarvitse miettiä vuosiksi eteenpäin. Tavallista humalaakin aion kyllä istuttaa, kunhan kerkiän.

Ja mökin oveenkin löytyi vahva kahva (eiku vaffa kaffa), neljällä eurolla. Siinä on nyt pelkkä naru, luultavasti siksi, ettei mökkiin ole niin helppo murtautua. Edellinen omistaja oli rakentanut kaiken maailman telkiä ja kaltereita, kun mökkiin oli kuulemma murtauduttu joskus kymmenen vuotta sitten.