1305555428547?ts=35

Huh, huh! Että jos tämmönen emäntä astelisi saunapolulla...

Viime yönä näin unta:

Joku oli kanssani mökin pihassa keräämässä lehtokotiloita isoon mustaan jätesäkkiin. Niitä oli aika paljon ja osa rupesi syömään toisiaan, kun ne menivät väkisin osittain päällekkäin säkin seinämissä. Olo oli vähän hallitsematon, mutta ei kauhistunut.

Järkytys, millaisia on olemassa :( Tämä EI siis ole kuva MINUN PUUTARHASTANI, vaan HS-STT:n kuvitusta. Not on my backyard vai miten se menee - mutta tänään kerrottiin Floridan ongelmasta: nämä Goljatti-kotilot voivat kuulemma elää yhdeksänvuotiaiksi ja syövät 500 erilaista kasvilajia. Jossain kai niidenkin on elettävä. Ovat kuulemma alunperin afrikkalaisia, tiikerikotiloita. Onko se yhenlaista rasismia, että lehtokotilot eivät saa tulla minun mökkini pihalle?

Vähän lohduttaa, että meidän kotilomme ovat tosi kesyn kokoisia noihin verrattuna. Kun ensimmäisen kerran näin kotilon "poikasen" aikaisemmassa pihassani, ihailin, kun se käveli auringon valaisemalla kielon lehdellä ja oli niin söpö. En enää, vaikka eivät ne ole minulta mitään vieneet, kun en ole mikään hyötyviljelijä. Mutta on vähemmän mukava polkaista semmoisen päälle.

Viime kesänä olen löytänyt - ja tappanut - parikymmentä lehtokotiloa mökin pihasta, mutta pelkään, että niitä on. Niitä kun on paikkakunnallamme siellä ja täällä. Olen niitä ennenkin metsästänyt ja aion tiirata tarkkaan heti keväällä. Kuulemma erityisesti täysikasvuiset naaraat pitäisi löytää, etteivät ne pääse munimaan. Mutta aika monta lehteä saan kääntää, että löytyisivät, vaikka olisivat kuinka maha pömpöllään.