1332873224_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päivän kuva on kirpputoriostos (80 snt), joka muka näytti siltä, että sille löytyy paikka puutarhasta.

Päivä oli jotenkin mukava, vaikka alkoi aamuyön valvomisella. Kolmelta olin ihan pirteänä suunnittelemassa puutarhaa, kesäkahvilaa ja kaikenlaista, kunnes kyllästyin ja otin työhommat esiin. Uskomattoman helposti tulivat runoanalyysit luettua, ja päivällä oppitunti sujui mukavasti, kun luin niitä opiskelijoille samalla kommentoiden ja korjaten dokumenttikameran alla. Olin niin tyytyväinen, kun kukaan ei kieltänyt näyttämästä omaa tekstiään ja kun pystyin kehumaan heitä vilpittömästi. Hienoja tulkintoja olivat tehneet, nuoret miehet ja naiset!

Iltapäivällä sain luettua rästijuttuja ja sitten suuntasin kirppiksen ja kirjaston kautta kaihdinliikkeeseen ja tein samalla muutaman kilometrin lenkin. Kotiin kahvinkeittoon ja sitten kokoukseen kuudeksi kirkolle. Kokouksen jälkeen meinasi käydä köpelösti, kun kiipesin kuuntelemaan kuoron pääsiäislauluharjoituksia ja takkini jäikin lukkojen taakse. Onneksi kanttorilla oli avain ja pääsin kotiin takki päällä.

Omasta pöydästä oli tavaraa mennyt yli kahdella kympillä. Ihan hyvin. Huvitti muuten, kun menin kirpputorille. Huomasin, että myyjän ympärillä leijui "minun hajuveteni", Bulgari. Myin sen, kun jää muuten kaapin nurkkaan väljähtymään, vaikka tuoksu onkin hyvä.

1332873310_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kirjastosta löytyi Marina Lewyckan uusi kirja, jolta odotan taas ristiriitaisuutta: kamalia asioita hauskasti. Työkaveri vinkkasi toisesta kirjasta; Guo Xialinin (?) Pieni punainen kirja rakastavaisille vaikuttaa tosi kiinnostavalta. Varasin myös Jean Kwon Käännöksiä ja jo aikaisemmin Tätinä taipaleella –kirjan. Ihanaa, että on pitkästä aikaa hyviä kirjoja. Talvi on mennyt lähinnä puutarhalehtien parissa…