1336329666_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kotona ilta-aurinko punasi puunlatvoja ja rastaat viheltelivät kauempana metsässä.

Tänään kukkui käki! Illalla isältä lähtiessä metsästä kuului kuk-ku, kuk-ku, kuk-ku - nimenomaan ilman pitkää vokaalia - mutta miten ihanalta se kuulosti. Viimein on pohjoisessa Karjalassakin kevät. Grillattiin kananfileitä ja syötiin illansuussa saunanterassilla. Saunakammari on lämmin ja isä - 82 v - oli jo muuttamassa siihen asumaan, kun se on kuulemma niin kiva. Yritin vähän toppuutella, että talvella voisi tulla hieman ikävä.

Ihanaa, kun asiat etenevät. Päivällä soitti tuttu ihan muissa asioissa, mutta sain samalla kysyttyä lantakuorman mökille. Heillä on vanha maatalo, jonka navetassa on ylitarjontaa vanhasta lannasta, ja sitä saa hakea niin paljon kuin jaksaa. Jesh! Nyt on selvillä sekä multa että lanta, joten pihan istutuspuuhat saa hyvin liikkeelle.

Huomenna on herättävä viideltä lukemaan esseitä. Iltapäivällä ajan sitten kaatopaikalle ja tulomatkalla haen lautatavaraa lattiaa varten. Tiistaina vien siskon junalle ja haen samalla pellavaöljymaalia, jota ei kotikaupungista saa. Sillä pitää maalata vessan lattialaudat kuivumaan ennen asennusta.

Huomenna on haettava myös vesimittari mökkiin. Mökkitalkkarin isä lupasi laittaa vedet letkusta, joten ehkä pääsemme jopa saunomaan.

Koulitut taimet kasvavat mökissä ja tänään oli näkyvissä vihreää gladiolussankoissa. Pionit (valkoinen Shirley Temple ja vaaleanpunainen Sarah Bernhardt) ovat kasvaneet vähän lisää.

Minusta on aika uskomatonta, että mökin vessassa ei enää haise "mökiltä". Tuvan puolella haju yhä on, eli todennäköisesti talon alla on yhä märkiä materiaaleja, tai sitten mökissä haju on pinttynyt kaikkiin tavaroihin. Saa nähdä, mutta sain intoa lattian aukaisuun (joskus tulevaisuudessa). Lasikuistiremontista ymmärsin, että eihän sitä voi aloittaa, ennen kuin on hakenut luvan rakennusvalvonnasta. Varmaan ihan hyvä, ettei hätäile.