1336074894_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aikamoinen kasa oksia tuli maahan, mutta puut näyttävät minusta aika samanlaisilta kuin ennenkin. Kaipa se on sitä ammattilaisuutta.Kuvassa paistaa aurinko, mutta välillä tuli räntää.

itten jälkeen poistettiin omenapuuvanhuksista oksia puutarhuriystäväni kanssa. Tai minä katselin ja enimmäkseen ystävän mies sahasi. Sujuvaa! Itse leikkasin taloyhtiön takapihalta kaksi mustaherukkapensasta - luvan kanssa - kun niihin on viimein tulossa tuet. Takapiha kaipaisi kohennusta. Viikon päästä on pihatalkoot, joissa varmaan suunnitellaan jotakin.

Kätevää, kun on ikioma mökkitalkkari. Tuttavaperheen 17-vuotias poika teki viime saunan terassin ja syyshommia. Tänään laitoin tekstiviestin, että vessan lattian saisi purkaa, ja ei mennyt kuin puoli tuntia, kun sovimme, että lauantaina tehdään remonttia. Samalla tulee myös vedet saunalle ja piippujen päältä lähtevät talvihatut.

Tämän päivänItku oli se, että paikallisen putkifirman mies ilmiselvästi loukkaantui minuun. Tiedän, että olen varmasti ärsyttävä asiakas, mutta ensinnäkin minä tiedän raha(ttomuute)ni ja vastaan mökistäni ja valitsen pönttöni ja hanani. Jo edellisellä kerralla annettiin ymmärtää, että kierrätyshana on typerä ja tänään pöntöstäkin oli tullut pommi, vaikka edellisellä kerralla sama mies piti sitä toimivana. Puhelimessa sovimme jo ensi viikon perjantaiksi asennukset, mutta kun pöntön tiivisteet tuntuivat teettävän valtavasti töitä, ajattelin, etten uskalla riskeerata laskun kanssa. Soitin naapurikunnan LVI-pisteeseen ja sieltä vakuutettiin, että tiivisteet löytyvät, kun tulen pönttöni kanssa kauppaan. Paikallinen putkimies kuulosti lähinnä ivalliselta, kun esitin tulevani pöntön kanssa tiivisteiden hakuun. Kirjoitin sähköpostilla perumisesta neljän maissa ja nyt kun avasin sähköpostin, puoli kahdeksan maissa oli lähetetty hyvin loukkaantuneen sävyinen viesti tyyliin "onnea ja menestystä putkitöihin nyt ja tulevaisuudessa". Toivottelin samaa heillekin. Huh, huh!

1336075474_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pensas on vääntynyt kokonaan pohjoista kohti. Leikkaus tuli vähän liian myöhään, mutta ehkä tämä kestää sen.

 

Kylvin kesäkurpitsaa ja auringonkukkaa muutaman kappaleen. Istutin myös yhden maahanpainuneen herukanoksan purkkiin. Yritän kasvattaa siitä taimen mökin pihaan, koska se on ihan hyvänmakuinen lajike.

Aamulla voisi mennä vanhan kirkon hautausmaalle haravointitalkoisiin. Pitäisi kylläkin herätä jo kuudelta. Aion yrittää.