Olen tyytyväinen tämän illan aikaansaannoksiini. Sain viimein kasvimaan pohjan tehtyä, perennapenkistä jääneet paakut ensin, sitten multaa, sanomalehtiä, pahvia ja päälle hake. Kasvilaatikkoon laitan vielä suodatinkankaan, että eivät varmasti kasvaisi rikkaruohot läpi. Parin vuoden päästä alla pitäisi olla rikkaruohoton alue. Tosin peitetty alue on niin pieni, että ehkä juolavehnät työntäytyvät sivuilta. Pitää katsoa, laajennanko aluetta vielä. Työkaveri, koulun vahtimestari pistäytyi koiransa kanssa.Hain ruohonleikkurin huollosta, joka tehtiin jo syksyllä. KYLLÄ SUUTUTTI TAAS! Ostin leikkurin viime heinäkuussa ja käytin sitä nelisen kertaa, kun se teki tenän, ei käynnistynyt enää. Vein liikkeeseen ja luulin, että huolto menee takuun piikkiin. Ei – lasku 40 euroa kalvojen vaihtamisesta. Kuulemma olisi pitänyt käyttää pienkonebensaa, nykykoneiden kalvot eivät muka kestä tavallista. Sanoin, että heidän olisi myydessä pitänyt sanoa polttoaineesta. (Kone myytiin minulle ilman ohjekirjaa.) Syksyllä sanoin, että he saavat pitää koneen ja myydä sen eteenpäin, laskua en maksa. Mutta: joulun jälkeen tuli karhukirje ja maksoin kuitenkin ja sovittiin, että haen keväällä. Tänään yksi myyjistä sanoi, että leikkuria pitää käyttää tiheään, jottei se mene rikki. Ja että pitää ajaa aina tankki tyhjäksi. Ja että joka vuosi on tehtävä huolto (joka siis maksaa 40 e). Hoh-hoijaa. Kuulemma EU-säädökset ovat semmoiset, että ympäristönsuojelullisista syistä koneet ovat semmoisia kuin ovat… Sanoin, että ympäristö kyllä säästyy, kun kone ei toimi. Sanoin, ettei tuollaisia koneita kannata myydä. Tänään kone käynnistyi ensimmäisen kerran kolmannella vedolla, mutta jo toisella kerralla sain riuhtoa kymmenen kertaa, ennen kuin kone suostui pyörimään. RAIVO. Ostin kottikärryt samalla, mutta en osta enää siitä liikkeestä ikinä mitään. (Ei pitäisi ikinä sanoa ei ikinä.)
Nämä liljatulppaanit olivat kuvassa valkoisia, mutta nyt ne ovat keltaisia, onneksi hienostuneella tavalla. Tosin pinkin vuorenkilven vierellä kauneus kutistuu vähän.
Sain siirrettyä viime heinäkuusta asti maanneet laudat pois saunan vierestä ja peräkärry sai paikan saunan sivulta. Myös tulevan lasikuistin kohdasta sain tasoitettua maan, ja huomenna kiikku pääsee takaisin siihen entiselle paikalleen.


Kummasti tuli vanhaan vauhtia, kun sisko Porista ilmoitti tulevansa miehineen ja kaksine lapsineen huomenillalla kylään. Grillataan illansuussa ja lämmitän saunan ensimmäistä kertaa tänä keväänä.