Sama Atlantti Biarritzissa päivällä ja San Sebastianissa yöllä, välissä kaksi vuorokautta ja kuutisenkymmentä kilometriä


Terveisia caminolta, San Sebastianista. Sataa, mutta hostellissa on hyva nettiyhteys, joten viimeinkin saan blogia paivitettya.

Kesakuun alku meni mokin pihan halko-, ranka- ja risu-urakassa niin, etta minusta ei ollut enaa illasta blogin kirjoittajaksi. Toissa oli tietysti rutiinihommat mutta sen lisaksi pakattiin koko koulu laatikoihin, koskapa syksylla aloitamme uudessa paikassa. Tuntui kuitenkin, etta suurempi stressi oli mokin pihassa ja siivouksessa ja muutossa. Talvikotihan piti tyhjentaa vuokralaisten tielta. Caminolle pakkaaminen tapahtui siina sivussa, mutta onnneksi tama on jo kolmas kerta ja tavarat olivat oikeastaan valmiina.

Kotoa lahto oli melkoista hossotysta, mutta tiistaina kuuden aikaan illalla olin viimein tien paalla, 500 km edessa. Keskiviikkoaamuna Porista Tampereelle ja sitten lento Lontooseen. Iltapaivasta kiire sitten loppui, kun kavelimme rinkat selassa Bishop´s Stortfordissa, perienglantilaisessa kylassa hotelliin.




Ranskalaisen leipomon vitriini

Torstaina oli lento Lontoosta Biarritziin, joka oli uskomattoman kaunis kaupunki. Kavelymme alkoi sielta, yllatykseksemme ensimmainen caminonuoli nahtiin heti hostellilta lahdettyamme. Tosin ilo oli lyhytaikainen, kun nuolia oli silloin talloin, mutta ilman omaa reittisuunnitelmaa ja karttoja emme olisi Espanjaan selvinneet. Kunnolliset merkinnat alkoivat vasta rajan takana Irunista.Sulomatkaystavani siskontytto on kayttanyt sujuvasti espanjantaitoaan ja toiminut katevasti tulkkina.

Etapit tahan mennessa ovat siis: to 7.6. Biarritz - pe 8.6. Urrugne (Ranskassa) - la 9.6. Irun - su 10.6. San Sebastian (baskiksi Donostia). Kavelykilometreja on takana noin 65, joista eiliselta lahes 30.

Jatkamme matkaa puolen tunnin paasta vuorten yli Orioon - todennakoisesti sateessa, mutta olemme huomanneet olevamme yltiopositiivisia. Ensimmaisena paivana saimme poltettua kasvot ja kasivarret ja torstaista on taas luvassa helletta, joten nyt me nautimme sateesta.



Biarritzista alkoivat caminomerkinnät, jotka tosin loppuivat heti kohta. Risti reitiltä kuitenkin löytyi.

Tamanpaivainen kaupunki San Sebastian - baskiksi Donostia - on kaunis kuin  koru: pienen merenlahdenpohjukkaa kiertava rinteille nouseva kaupunki. Ranta on ohutta vaaleaa hiekkaa, jolle valkoiset aallonharjat kaatuvat tasaisin valiajoin. Rantabulevardilla on valkoinen pitsinen metalliaita ja leveat jalkakaytavat.